Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
 

 

 

 

 

Samenwerken loont!

Deze module is gebaseerd op "blended learning" waarin samenwerken een grote rol speelt!

Small Basic - voorbereiding

We gaan beginnen met een inleiding in Small Basic. Hier voor is het noodzakelijk dat je een groepje vorm met 2 personen. Deze module werkt namelijk handiger met 2 personen (persoon A en persoon B), daar het korte handelingen betreffen die je met zn tweeën kunt oplossen. Maak een dropbox aan waarin jullie de informatie kunnen delen! Je gaat nu een aantal stappen doorwerken:

 

1. Allereerst heb je Small Basic nodig. Dit softwarepakket kan je gratis downloaden op de site van Microsoft. 

DOWNLOAD HIER

De pagina van Microsoft zie je op een apart venster zodat je niet continu terug moet klikken naar deze site. 

 

2. Installeer Small Basic 1.2 op je computer in een handige map. Deze map moet je zelf aanmaken. Werk je op andermans computer, vraag dan eerst even of je het mag installeren. 

 

Opdracht A:

Persoon A: Ga naar google.nl en ga op zoek naar de voordelen van Small Basic.

Persoon B: Ga naar google.nl en ga op zoek naar de beperkingen van Small Basic.

Beide: Wissel de informatie uit schrijf een kort Word document waarin jullie kort opschrijven wat de voor en nadelen zijn van Small Basic!

 

Opdracht B:

Persoon A: Open Small Basic op de computer en zoek uit wat de volgende commando doet wanneer je dit op regel 1 intyp: textwindow.write("Hallo wie ben jij? : ") en op regel 2 typ je: naam = textwindow.read()

Persoon B: Open Small Basic op de computer en zoek uit wat de volgende commando doet wanneer je dit op regel 2 intyp: textwindow.writeline("Hallo wie ben jij? : ") en op regel 2 typ je : naam = textwindow.read()

Beide: Wissel de informatie uit, wat is het verschil tussen de 2 commando's? Schrijf dit ook weer kort op in het word document.

 

Opdracht C:

Dit doe je in de les!

Vraag de docent langs te komen, en even kort een blik te werken op jullie document. Wanneer de docent een OK geeft, dan mag je door met de opdracht. Je gaat nu een filmfragment kijken met wat instructie. Deze kan je vinden op deze site onder Les 1 - Filminstructie.

 

Ben je Tablet gebruiker dan kan het topdownmenu lastig zijn, klik als je Tablet gebruiker bent, op het plaatje hieronder om naar het filmfragment te gaan.

 

 

 

Leerdoelen

Hier kan je de leerdoelen vinden en wordt aan jullie uitgelegd waarom Small Basic interresant is voor het vak informatica!

 

Producteisen

Hier kan je zien waar je product minimaal aan moet gaan voldoen. Dit gebruikt de docent bij de uiteindelijke beoordeling.

 

Contact

 Je docent bereiken kan uiteraard tijdens de contacturen, maar ook via de mail. Klik hier om het mailadres tevoorschijn te toveren.